Italiensk kakeltradition i Stockholm

I vår kakelbutik förenas stil med kvalitet

Välkommen till vår exklusiva italienska kakelbutik i hjärtat av Stockholm vid Sankt Eriksplan! 

Vi är stolta över att erbjuda en unik kollektion av handmålat och handtillverkat kakel, som förenar nutida design med tidlösa mönster. 

Vårt sortiment omfattar även enfärgade handtillverkade plattor som är perfekta för att förnya ditt badrum och kök med elegans och kvalitet. 

Varje kakel är skapat med passion och expertis, och i vår butik är vi dedikerade till att hjälpa dig hitta det perfekta valet för att hitta rätt kakel till ditt hem.

Besök vår kakelbutik och upptäck den autentiska italienska konsten att dekorera med kakel.

Luisa
Martorelli

Kraftfulla PENSELDRAG och förföriska glasyrer, fyrkantiga eller runda former, diskreta nyanser eller klara färger: det här är LA RIGGIOLA, grundat av Luisa Martorelli 2005 i Stockholm på Rörstrandsgatan 18.
LA RIGGIOLA realiserar fantastiska HANDGJORDA och handmålade plattor efter den antika keramiktraditionen från Vietri sul Mare vid Amalfikusten, i soliga södra Italien. Den månghundraåriga TRADITIONEN inom det keramiska hantverket kallas för ”Vietri-systemet” och är ett koncept som funnits och blivit uppskattat sedan slutet av 1800-talet.

Vietri sul Mare är en liten stad belägen längs Amalfikusten i södra Italien, som är berömd för sin handmålade keramik. Vietri sul Mare är faktiskt en av de äldsta keramikbyarna i Italien, med anor som sträcker sig tillbaka till antiken.

Vietri sul Mares keramik är känd för sina livfulla färger och traditionella mönster, såsom citroner, olivträd och fiskar, som återspeglar regionens rika kulturarv och livsstil vid Medelhavet.

Varje keramiskt föremål tillverkas och målas för hand av skickliga hantverkare i stadens ateljéer. Dessa hantverkare använder en teknik som kallas ”majolikateknik”, där glasyr påförs keramiken före bränning, vilket ger en hållbar yta med livfulla färger och mönster.

Detta handgjorda porslin har blivit en symbol för Italiens södra kust och dess kultur, och är en uppskattad souvenir för turister som besöker området. Vietri sul Mares keramik är också känd över hela världen och används ofta som dekorativa föremål i hem och restauranger.

Idag är färgerna fortfarande blandade för hand och skapade av Vietris ERFARNA mästare. Receptet hålls hemligt och överförs strikt från en generation till en annan för att få de mest originella och unika kulörerna.

Mönstren, som är inspirerade från den klassiska världen (dvs. POMPEI’s utgrävningar), överraskar ständigt med sin tidlöshet och de mest MODERNA avslöjar den långa tradition som har bidragit till att generera dem. Våra plattor är GLASERADE och kräver ingen behandling före eller efter läggning.

 

Söker du en kakelbutik i Stockholm med ett helt annorlunda sortiment? 

 

Besök LA RIGGIOLA Rörstrandsgatan 13 S:t Eriksplan Stockholm.

 

Välkomna! Benvenuti!

La Tradizione
a Vietri sul Mare

Genuine craftsmanship at your service.

Produktion

Alla våra produkter kommer exklusivt från designers och tillverkare i Vietri Sul Mare-området i södra Italien. Telefonnummer +39 335 6281622. Ring gärna om du önskar besöka vår produktion och våra samarbetspartners!

Leveranser världsöver

Vi levererar över hela världen. Oavsett var du bor kommer din beställning att skickas i tid och levereras direkt till din dörr eller den adress du önskar. Våra paket skickas med största omsorg, så dina beställda produkter kommer till dig tryggt och säkert, precis som förväntat.

Showroom

2005 öppnade LA RIGGIOLA en butik på Rörstrandsgatan 13 på 113 41 Stockholm. Telefon: +46 (0) 8 304610, mail: info@lariggiola.se. Öppettiderna är: Måndag-fredag 10 -18, lördagar 12-16, söndagar stängt

Us at La Riggiola

Luisa Martorelli

VD - ÄGARE
Luisa kommer från Vietri Sul Mare och är grundare och ägare av La Riggiola. Hon vet allt om de produkter hon erbjuder.

Eeva Halme

MARKETING ANSVÄRIG
Mega positiv butiksassistent alltid redo att hjälpa dig att göra rätt val och charma dig med ett leende

Gretel Collins

MARKETING ASSISTENT
Mega positiv butiksassistent alltid redo att hjälpa dig att göra rätt val och charma dig med ett leende

Webfather Stockholm

Nikos Tsirigotis

Web designer
Our web creator and problem solver!

Vad tycker våra kunder?