Summer Table

New blog title

Letar du efter den bästa kakelbutik i Stockholm?

La Riggiola är din kakelbutik i Stockholm med en passion för handmålat och handtillverkat kakel och klinker. Vår exklusiva kollektion hämtas direkt från Vietri sul Mare, Italien, och ger ditt badrum och kök en unik italiensk touch. Besök vår kakelbutik i Stockholm och upptäck det bästa av Italien med La Riggiola!

kakel butik Stockholm

Handmålat kakel i Stockholm

Keramisk hantverkstraditionen från Vietri sul Mare, en charmig kuststad i södra Italien, är en av de mest ikoniska och älskade i hela landet. Denna tradition har djupa rötter och har utvecklats över århundradena till att bli en blomstrande industri som är känd över hela världen.

Det som särskiljer Vietri sul Mares keramiska hantverk är den unika färgpaletten och de livfulla mönstren som präglar deras keramik. Dessa mönster och färger är ofta inspirerade av stadens naturskönhet, som det glittrande havet och den frodiga omgivande vegetationen. Handmålad keramik från Vietri sul Mare är känd för sin detaljrikedom och skicklighet i utförandet.

Traditionellt tillverkas keramiken här genom en noga övervakad process som inkluderar handformning, handmålning och bränning i keramikugnar. Varje steg i tillverkningsprocessen är ett uttryck för lokala hantverkstraditioner som har gått i arv från generation till generation.

Vietri sul Mares keramiska hantverk har blivit en viktig del av stadens kulturarv och identitet. Denna unika konstform används för att skapa allt från tallrikar, krukor, kakel och keramiska dekorationer till möbler och konstverk. Besökare från hela världen kommer till Vietri sul Mare för att beundra och köpa dessa vackra keramikskapelser och uppleva den rika hantverkstraditionen som har sitt ursprung i denna pittoreska italienska stad. Allt detta hittar du hos LA RIGGIOLA din kakelbutik i Stockholm sedan 2005!

Italienskt kakel och porslin i Stockholm sedan 2005

Handmålad keramik från Italien

Italienskt Kakel och Porslin för en genuin upplevelse: en Tradition som samtalar med nutida behov

Handmålat porslin från Vietri sul Mare är en skatt som bär med sig en lång och stolt tradition av keramisk konst. Vietri sul Mare, en pittoresk kuststad i södra Italien, är känd för sin unika förmåga att producera handmålat porslin av högsta kvalitet. Denna konstform har överförts från generation till generation, och varje bit är en manifestation av konstnärernas hängivenhet till sitt hantverk.