Italienskt Porslin i Stockholm

Italienskt handmålat porslin från Vietri sul Mare

Besök oss på Rörstrandsgatan 13 i Stockholm  och hitta det vackraste italienska porslinet  direkt importerat från Amalfikusten till Sverige från Luisa, grundare av La Riggiola som startades 2005. Italienskt porslin på riktigt, handmålat och tål maskindisk.  I vårt italienska porslin hittar du traditionella mönster som är alltid aktuella.

Handmålat porslin från Vietri sul Mare är en skatt som bär med sig en lång och stolt tradition av keramisk konst. Vietri sul Mare, en pittoresk kuststad i södra Italien, är känd för sin unika förmåga att producera handmålat porslin av högsta kvalitet. Denna konstform har överförts från generation till generation, och varje bit är en manifestation av konstnärernas hängivenhet till sitt hantverk.

 

Det som gör handmålat porslin från Vietri sul Mare så speciellt är den detaljerade handmålningen. Konstnärer använder traditionella tekniker och lokala inspirationer för att skapa vackra och färgglada mönster som ofta återspeglar omgivande naturskönhet och kultur.

Detta handmålade porslin har blivit en symbol för regionen och är eftertraktat runt om i världen för sin skönhet och kvalitet. Att äga en bit handmålat porslin från Vietri sul Mare är att äga en bit av Italiens rika keramiska arv och en möjlighet att uppleva den tidlösa skönheten i handgjorda konstverk.