Italienskt Handmålat Porslin
från Vietri sul Mare

Genuint handmålat porslin från Italien

Gula, soliga citroner, glada flerfärgade fiskar, blå vågor, klara färger. Allt i våra vackra italienska serviser från Vietri sul Mare är handmålat, och det syns! Keramik i traditionell och glädjefylld design med hög kvalitet från bl. a. Solimene Ceramiche från vår Amalfikust, ett familjeföretag känt och älskat över hela världen i nästan 100 år.

Handmålat, vackert och diskmaskinssäkert.

Intresserad?

Vill du ha våra italienska handmålade tallrikar till ditt hem eller vill du ge en unik present till någon du älskar? Kanske önskar du en servis med ditt eget mönster?

Välkommen – vi ser fram emot att träffa dig!

All mat smakar bättre

i våra färgglada handmålade tallrikar från Vietri sul Mare


Italiensk handmålad keramik


Handmålade serviser från Italien i Stockholm sedan 2005

Alla våra färgglada tallrikar är diskmaskinståliga och används i privata hem och restauranger världen runt. Vi rekommenderar att blanda fritt både mönster och färger, det blir snyggast och dessutom alla gäster vid middagsbordet får sitt favoritmotiv: en rosa elefant, en mogen citron eller kanske en söt sköldpadda. Vilket mönster väljer du?

Ciso cio ciao


Varför porslin från Vietri sul Mare?


Handmålat porslin från Vietri sul Mare är känd för sin livfulla färgsättning, höga kvalitet och traditionella mönster. Varje porslinsprodukt är unik och tillverkad för hand av skickliga hantverkare i stadens ateljéer. De använder en teknik som kallas "majolikateknik" som innebär att en glasyr påförs keramiken före bränning. Detta ger en yta med levande färger och mönster, samtidigt som det gör keramiken hållbar och robust.
Traditionella mönster som citroner, olivträd och fiskar används ofta på handmålat porslin från Vietri sul Mare, vilket återspeglar regionens rika kulturarv och livsstil vid Medelhavet. Handmålat porslin från Vietri sul Mare är inte bara en symbol för Italiens södra kust och dess kultur, det används också ofta som dekorativa föremål i hem samt restauranger och hotell runt om i världen.

Observera vänligen att alla bilder på den här sidan är inspirationsbilder. Specificera noggrant färgen och formen vid beställning, eller bifoga gärna en bild. Tack!